Mikä on muotoilijapankki?

Muotoilijapankki yhdistää muotoiluosaamisen ja sen tarvitsijat. Muotoilijapankin sivuilta voit lukea, miten muotoilija ja muotoiluosaaminen voivat olla avuksi juuri sinulle. Muotoilijapankki on Uuden muotoilun yhdistys ry:n eli UMY:n ylläpitämä palvelu ja mukana olevat yritykset ovat UMY:n yritysjäseniä.

Muotoilijapankki kehitettiin AIKO (alueelliset innovaatiot ja kokeilut) -hankkeessa, jonka rahoitti Varsinais-Suomen liitto. Muotoilijapankin tarkoituksena on välittää muotoiluosaamista. Yritykset löytävät palvelusta muotoilun palveluntarjoajat ja muotoilijat saavat käyttöönsä alustan, jossa voivat keskitetysti esitellä osaamistaan.

Muotoilijapankki tuo muotoilun välitystoiminnan verkkoon. Sen tarkoituksena on lisätä muotoiluymmärrystä, parantaa alueen muotoilutoimijoiden työllistymistä ja kasvattaa kiinnostusta muotoilun hyödyntämiseen (liike)toiminnan kehittämisessä ja kasvattamisessa. Palvelu on kohdennettu koko markkina-alueen elinkeinoelämälle.

 

Mikä on UMY?

UMY eli Uuden muotoilun yhdistys ry on muotoilijoiden perustama ja ylläpitämä yhdistys, jonka tavoitteena on lisätä etenkin Turun alueen muotoilutoimijoiden yhteistyötä. Yhdistyksen historiallinen slogan ”Varför Paris, vi har ju Åbo” on lyhyessä ajassa saavuttanut ikonisen maineen ja elää niin kangaskasseissa kuin julisteissa ympäri Suomea ja ehkä vähän maailmallakin.

UMY kasvattaa muotoilun tunnettuutta ja lisää ymmärrystä muotoilijoiden osaamisesta ja sen hyödyntämisestä – josta esimerkkinä Muotoilijapankki. Yhdistys tuottaa muotoiluun liittyviä tapahtumia, esimerkiksi Turku Design Festivalia sekä kevät- ja joulumarketteja. Jäsenistöön kuuluu sekä muotoiluyrityksiä, muotoilualan opiskelijajäseniä että muotoilusta kiinnostuneita yksityishenkilöitä.

Lue lisää ja liity täällä: http://www.uudenmuotoilunyhdistys.fi/liittymislomake/